Skatulyák nélkül – konferencia az autizmusról

Október 3-án lehetőségünk nyílik a személyes találkozásra mindazokkal, akik az elmúlt hónapok során olvasták az írásainkat és a szerzőink által megfogalmazottak felkeltették az érdeklődésüket. Konferenciát szervezünk, aminek a fő célkitűzése azonos a skatulya céljával: felhívni a figyelmet arra, hogy a sokszínűség az emberi idegrendszer működésének természetes sajátossága. Előadásokkal és kerekasztal beszélgetéssel készülünk, reményeink szerint a feldolgozásra kerülő témák segítenek majd a megszokotthoz képest eltérő perspektívából nézni az autizmusra.

Szeretettel várjuk a korábban már regisztrált résztvevőket konferenciánkon, melynek helyszíne a Magnet Ház HAMVAS termében lesz. Az előadásokról élő közvetítés is lesz honlapunkon, azoknak, akik nem tudnak személyesen részt venni a konferencián. Az előadásokat később vissza is lehet nézni a skatulya oldalon. Az élő adás és a készített felvételek megtekintéséhez regisztráció szükséges.

A konferencia programja (figyelem programváltozás!):

9.00-9.15. Regisztráció
9.15.- 9.30. Solt Anna – Köszöntő
9.30.-10.05. Petri Gábor – Honnan tudjuk, amit (nem) tudunk az autista emberekről?
10.05.-10.40. Dr. Gyarmathy Éva – Az atipikus fejlődés normalitása
10.40.-11.15. Reed Zsuzsanna – Az iskola, mint performansz: autista szülők és gyerekek mindennapjai az iskolában.
11.15.-11.45. szünet
11.45.-12.20. Cseh Judit – Szivárványszemüveg – egy szemléletváltás története
12.20.-12.55. Farkas Gyöngyi Karolina – Más szemmel: Amikor az autizmus nem pont olyan, mint ahogy az a nagykönyvben meg van írva

A kerekasztal-beszélgetést október 10-én, 9.00-11-30-ig tartjuk meg, kizárólag online közvetítéssel.

A járványhelyzetre való tekintettel a konferencia helyszínén résztvevők számát csökkentjük, hogy mindenki számára biztonságossá tegyük. Azért, hogy a megfelelő távolságot és járványügyi intézkedéseket biztosítani tudjuk, 45-50 hallgató részvételét tartjuk optimálisnak. Annak érdekében, hogy minden regisztrálónak lehetősége legyen az előadások meghallgatására, azokat élőben online közvetítjük majd.

Hamarosan kiküldünk egy levelet az első 45 regisztrálónak, hogy erősítsék meg a részvételi szándékukat. Amennyiben 48 órán belül nem kapunk választ vagy nemleges választ kapunk, úgy a lehetőséget a soron következő regisztrálónak fogjuk felajánlani.

Kérünk mindenkit, aki megerősítette a részvételi szándékát, de mégsem tud eljönni, jelezzen vissza nekünk, hogy másoknak, akik szeretnének eljönni kiadható legyen a hely!

A rendezvény során a maszk használata kötelező lesz.

A programok során lehetőséget biztosítunk, hogy az előadásokat online követő résztvevők is feltehessék kérdéseiket, elmondhassák véleményüket a skatulya.hu oldalon erre kialakított felületen.

Az előadásokról készített felvételek egy hétig lesznek elérhetők és visszanézhetők a skatulya.hu oldalon.

Scroll to Top